Dit sexliv

Hav sikker sex med et kondom

Sætningen kan ikke gentages nok gange. Sikker sex er ikke kun praktisk sikkerhed, sikkerhed mod graviditet  og beskyttelse mod eventuelle sex – og kønssygdomme. Sikker sex er også sex, hvor du accepterer og lytter til dit eget følelsesliv. Simpelthen ikke går med til noget for andres skyld. Læs med i følgende artikel, hvis du vil læse mere om sikker sex, kondombrug samt latexfri kondomer.

Gør ikke noget du er blevet presset til

Det er altid helt forkert, hvis du kaster dig ud i noget seksuelt af andre grunde end egen ren lyst. Rigtig mange har seksuelle oplevelser på bagen, de måske fortryder, fordi det skete af forkerte årsager. Rigtig ofte handler det om at føle sig presset af sin partner. Det kan også være omgangskredsen, der ubevidst giver en et pres. Det sker på tværs af alle køn. Et pres til, at man skal begynde at have sex, ofte hvis vi snakker teenageårerne, eller at du som medlem en socialgruppe eller vennekreds skal dele de sammen lyster og erfaringer. Dele de samme holdninger til sex og moral også.

 

Det kan være svært at gå imod flokken på sådan et punkt. Vores personlige forhold til sex er enormt skrøbeligt og ofte privat. Livet er langt, så du kan altid prøve noget på et senere tidspunkt. Det er rigtig dumt at gå imod din mavefornemmelse, hvis du ikke føler dig klar til at indgå til noget intimt med en specifik person. Det gælder i alle livets sammenhænge, at det kommer ofte til at have større konsekvenser, når vi er gået imod vores mavefornemmelser.

Brug kondom

Husk at bruge kondom. Rigtig mange børn og unge får netop disse ord smidt i hovedet hjemmefra og i skolen til seksualundervisning. Det er i manges bevidst heldigvis, hvad konsekvenserne kan være ved ikke at bruge kondom. Bare lige for at remse de åbenlyse op, så kan udløsning uden et kondom føre til graviditet hos kvinden. Kropskroptakten, bakterie – og væske udvekslingen kan føre til smitte af sex – eller kønssygdomme. Og så giver brugen af kondom lige en ekstra sikkerhed. En snak om jeres forhold til det inden i starter ud i noget seksuelt vil helt sikkert gavne jeres forholdet imellem jer. Om det er baseret på kærlighed eller ren sex.

Latexfri kondomer holder

Når du skal have sex, kan du overveje at vælge latexfri kondomer. Det er både godt til dig, der ikke tåler latex, men stopper også allergi. Latexfri kondomer er tyndere end andre kondomtyper. Det gør, at mange synes nydelsen måske forstærkes, men kan også få nogle til at frygte kondomets sikkerhed. Det er dog en myte, at den er forværret. Kondomerne er robust fremstillet og lever eksempelvis op til EU’s krav i forhold til sexsikkerhed.