Uncategorized

Vælg den helt rigtige seng for din krop

Sponsoreret

Når du skal vælge ny seng, bliver du mødt af et marked med rigtig mange muligheder. Der vil være senge af meget forskellig kvalitet, hvor du skal være meget kritisk over hvad du vælger. Der kan i værste fald være meget langt fra hvad din krop har brug for, til det du vælger. Hvad din krop har brug for er individuelt, og har indflydelse på hvilken type skum du skal vælge, og hvordan hårdheden skal være på din kommende seng. Derudover kigger vi også på prisen, og hvor stor indflydelse den har på det rigtige køb. 

Hvilken type skum bør du vælge?

Kommer det til typen af skum i madrassen, kan det have en enorm betydning på hvor stor en belastning din krop vil få ved at ligge på den. Du kan bl.a. få trykaflastende madrasser, hvor du synker mere ned, og forebygger kredsløbsproblemer og led og muskelsmerter. En type skum der understøtter denne funktion vil være memory-foam, der skubber sig langsommere på plads til normal form, og dermed støtter din krop. 

Du kan også finde latex, som er et mere elastisk skum, der har en fordel ved at ventilere godt. Det er dog en type skum der skubber igen, og dermed ikke har samme trykaflastende effekt. Latexmadrasser bliver oftest anbefalet til dig der har det varmt om natten, og har brug for mere åndbarhed. 

Køb en god seng for bedre søvn, ved at følge vores anbefaling, og vælg en madras der har den trykaflastende funktion, hvor vægtfordelingen bliver bedre, og dermed letter trykket på dine led og muskler. 

Hvordan skal hårdheden være?

Ud over at se på typen af skum, vil det også være relevant at købe en seng der har den helt rigtige hårdhed. Når du ligger på madrassen vil du gerne have, at rygraden ligger helt lige. Gør den ikke det, vil det betyde at din madras enten er for hård eller for blød. 

En måde du kan finde den helt rigtige madras vil være ved at få en ven til at se og mærke din ryg, for at se om du har brug for at få erstattet din madras. 

Derfor vil det også være umuligt at sige hvilken hårdhed lige netop din krop har brug for. Det vil være noget du skal mærke efter, prøve, og finde ud af selv. Det kan godt være lidt af en proces i sig selv, men din krop vil takke dig for det på den lange bane. 

Hvor meget betyder prisen?

Når du ser på prisen, kan den have en overraskende betydning. Alt efter hvilken situation du er i, vil en seng som oftest være et køb du kommer til at have i længere tid. Derfor kan det ofte betale sig at ofre lidt ekstra, for at få et produkt der passer til din krop. 

Det bedste du kan gøre, er at fastsætte et budget, og finde det bedst mulige produkt inden for de rammer du sætter. Du kan få meget dyre senge, hvor det går langt ud over hvad du har brug for, men du kan også finde senge der er billige, dårlige for din krop, og slidte efter et par år. Derfor kan det hurtigt give mening at bruge lidt ekstra tid, og finde den helt rigtige seng til dig.